Η Πύλος

banner imagebanner image
Η Πύλος
Ο Κούκος | Παραδοσιακό Εστιατόριο - Ταβέρνα Πύλος

Η Πύλος είναι μία μικρή γραφική παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στο νοτιοδυτική άκρο της Πελοποννήσου, στις ακτές του Ιονίου. Κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο, θυμίζει νησιωτικό οικισμό και τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενη την όμορφη ακτογραμμή της.
 
Αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, χάρη στην ένδοξη ιστορία και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής. Υπάρχουν πολλά ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα, Το Παλαιόκαστρο, το Νιόκαστρο, το σπήλαιο του Νέστορα, η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς κ.ά. 
 
Η Πύλος αποτελεί μία όμορφη πόλη που ενδείκνυται για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές, καθώς εκτός από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα διαθέτει και υπέροχες παραλίες.
 
Η παραλία της Πύλου είναι ακριβώς κάτω από τις ταβέρνες και τα καφέ. Πολλοί ένοικοι των ξενοδοχείων αλλά και κάτοικοι της πόλης προτιμούν να κάνουν εδώ τις γρήγορες βουτιές τους. Γενικότερα, είναι ένα πολυσύχναστο σημείο ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Η Πύλος με το λαμπρό παρελθόν, τη γνήσια ομορφιά, και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, σας περιμένει να τη γνωρίσετε από κοντά, και υπόσχεται να σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες.